Barátcserje kapszula rendeléseBarátcserje kapszula

A barátcserje a férfiaknál

(0/0)

A barátcserje távoli rokona a citromnak és a verbénának. Bál elsősorban ezt a gyógynövényt a női hormonok szabályozására használják, az alternatív gyógyászati közösségben számos férfi egészségügyi problémát is kezelnek ezzel a növénnyel. Azonban még további vizsgálatokra van szükség, amelyek hatékonyságát alátámasztják az ilyen esetekben, így mindig fontos konzultálni orvosunkkal, ha férfiként szeretnénk kihasználni a barátcserje előnyeit.

Hiperszexualitás

Ahogy a neve is mutatja a barátcserjét vagy szeméremfát hagyományosan a szexuális vágy megfékezésére használták. Steven Foster gyógynövényszakértő kimondja, hogy a barátcserje szárított gyümölcseit a középkori európai kolostorokban a libidó csökkentésére használták, hogy ezzel is biztosítsák az intézmény tisztaságát, szűziességét.

Férfi kopaszodás

Andrew Chevallier, természetgyógyász állítja azt is, hogy a barátcserje termései antiandrogénnek tűnnek, tehát gátolják a férfi nemi hormonok túlzott termelődését. Ennek köszönhetően a barátcserje képes csökkenteni - de nem gyógyítja - a férfiaknál jelentkező korai kopaszodást.

Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

A szakemberek állítják, hogy a barátcserje antiandrogénius tulajdonságai szintén segíthetnek a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának, ismertebb nevén BPH csökkentésében. A BPH csupán kellemetlenségeket okoz, nyomja a húgycsövet, így az egyén gyakran vizelési nehézségekkel küzd. A barátcserje azonban elősegíti a vizelést és megszünteti a prosztata megnagyobbodásból származó kellemetlen tüneteket.

Prosztatarák

Egy 2005-ös svájci kutatás megállapította, hogy a barátcserje nemcsak a BPH kezelésében lehet hatékony, hanem a prosztatarák kezelésében is. A tanulmány szerint a barátcserje olyan kulcsfontosságú összetevőket tartalmaz, melyek lassítják a prosztatarákos sejtek növekedését, melyek elősegítik az apoptózist, vagyis a tumoros sejtek programozott halálát.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).