A barátcserje és a menopauza

A menopauza nem betegség, de bizonyos esetekbena nők komolyan szenvednek e betegség tüneteitől, amelyek közé tartozik a hőhullámok, az éjszakai izzadás, a súlygyarapodás, a depresszió és a hangulati ingadozások, melyek esetenként olyan súlyosak lehetnek, hogy komolyan befolyásolják a mindennapi életet. A menopauza akkor jelentkezik, ha a petefészek nem termel elegendő mennyiségben ösztrogén hormont. A hormonpótló terápia segíthet csökkenteni a klimaxos tüneteket, de ez komoly egészségügyi problémákat okozhat, ezért nem véletlen, hogy mostanában a nők többsége a természetes gyógymódokat keresi, ha ezeket a problémákat enyhíteni szeretné. A barátcserje ezek között egy igen hatékony szernek bizonyul.

Barátcserje - menopauza

Tulajdonságok és potenciális előnyök

A Vitex agnus castus vagy barátcserje egy bokorszerű fa, amely vöröses színű bogyókat termel, melyeket már a szerzetesek is használtak a középkorban, hogy csökkentség a szexuális vágyat. Ma már elsősorban a barátcserjét a méhvérzés, a fájdalmas menstruáció és a menopauza kezelésére alkalmazzák. A barátcserje számos biológiailag aktív vegyületet tartalmaz, például progesztineket, amelyek ösztrogénszerű hatásokat produkálnak a szervezetben.

Az University of Maryland Orvosi Központja azt is megjegyzi, hogy a barátcserje növényi alapanyagaiból számos hatékony kiegészítőt is készítenek. A gyógynövény ennek köszönhetően már kapható kivonatok, kapszulák és tabletták formájában is. A Mississippi Baptist Health Systems megállapítja, hogy a barátcserje hagyományos adagja a 20 mg, amit naponta egy-három alkalommal érdemes elfogyasztani. Alternatívaként rendelkezésre áll még a barátcserje cseppes formája is, amiből naponta 40 cseppet érdemes szedni. Persze ezek a dózisok csak iránymutatásként szolgálnak, éppen ezért fontos, hogy mindig kövessük az adott terméken található utasításokat vagy kérjünk tanácsok egy egészségügyi szakembertől.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!