A barátcserje és a menopauza

A menopauza nem betegség, de bizonyos esetekbena nők komolyan szenvednek e betegség tüneteitől, amelyek közé tartozik a hőhullámok, az éjszakai izzadás, a súlygyarapodás, a depresszió és a hangulati ingadozások, melyek esetenként olyan súlyosak lehetnek, hogy komolyan befolyásolják a mindennapi életet. A menopauza akkor jelentkezik, ha a petefészek nem termel elegendő mennyiségben ösztrogén hormont. A hormonpótló terápia segíthet csökkenteni a klimaxos tüneteket, de ez komoly egészségügyi problémákat okozhat, ezért nem véletlen, hogy mostanában a nők többsége a természetes gyógymódokat keresi, ha ezeket a problémákat enyhíteni szeretné. A barátcserje ezek között egy igen hatékony szernek bizonyul.

Barátcserje - menopauza

Tulajdonságok és potenciális előnyök

A Vitex agnus castus vagy barátcserje egy bokorszerű fa, amely vöröses színű bogyókat termel, melyeket már a szerzetesek is használtak a középkorban, hogy csökkentség a szexuális vágyat. Ma már elsősorban a barátcserjét a méhvérzés, a fájdalmas menstruáció és a menopauza kezelésére alkalmazzák. A barátcserje számos biológiailag aktív vegyületet tartalmaz, például progesztineket, amelyek ösztrogénszerű hatásokat produkálnak a szervezetben.

Az University of Maryland Orvosi Központja azt is megjegyzi, hogy a barátcserje növényi alapanyagaiból számos hatékony kiegészítőt is készítenek. A gyógynövény ennek köszönhetően már kapható kivonatok, kapszulák és tabletták formájában is. A Mississippi Baptist Health Systems megállapítja, hogy a barátcserje hagyományos adagja a 20 mg, amit naponta egy-három alkalommal érdemes elfogyasztani. Alternatívaként rendelkezésre áll még a barátcserje cseppes formája is, amiből naponta 40 cseppet érdemes szedni. Persze ezek a dózisok csak iránymutatásként szolgálnak, éppen ezért fontos, hogy mindig kövessük az adott terméken található utasításokat vagy kérjünk tanácsok egy egészségügyi szakembertől.

Barátcserje termékek ITT

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hozzájárul a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat, és szabályozza a ciklust.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

-14% Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 2995 Ft
3490 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

-10% Medicura Barátcserje extraktum 60db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszteron szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 3595 Ft
3995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!