A barátcserje és az akne

A vitex vagy barátcserje elsősorban a női reprodukciós rendszer betegségeinek kezelésére alkalmas. A gyógynövény hatékonyan számol le a menstruációs ciklus zavaraival, beleértve az akne fellángolásaival is. A szűz fa levelei és virágai olyan összetevőket tartalmaznak, mint például a progeszteron, a hirdoprogeszteron, a tesztoszteron és egy analgetikus szert, az agnozidot, amelyek mindegyike fontos szerepet játszhat a tinédzserkorban megjelenő akne kezelésére, tüneteinek megszüntetésére. A barátcserje ez esetben a férfiak és a nő esetében is nagy hatékonysággal használható e bőrprobléma kezelésében. A PlanetBotanic.com oldal erősen javasolja a barátcserje használatát az akne elleni küzdelemben.

Barátcserje - akne kezelés

A barátcserjéről

A barátcserje egy illatos, lombhullató fa, ami főként a földközi-tenger térségében és Nyugat-Ázsiában növekszik. A barátcserje általában 21 láb magasra nő meg, könnyen felismerhető pálma alakú leveleiről. A fa illatos, lila virágai hosszú tüskékben nőnek, sárga-pirosas bogyói pedig kellemesen fűszeres illatot árasztanak.

Már Hippokratész is használt barátcserjét az időszámításunk előtti 450-es években a különféle sérülések és gyulladások kezelésére. Homérosz a hatodik században az Iliászban is megemlíti a barátcserjét mint a szüzesség egyik szimbólumát, amely képes elhárítani a gonoszt. Plinius, az első században élt görög történetíró szerint a barátcserjét a katonák a feleségük ágya alá rejtették el, hogy ezzel biztosítsák azok hűségét, amíg ők a háborúban harcolnak. A szerzetesek a barátcserjét a libidó csökkentésére használták: a hormonszintek kiegyenlítésével a szerzetesek meg tudtak szabadulni a nem kívánt szexuális vágytól.

A barátcserjét a modern korban főként a menstruációs panaszok, beleértve a görcsöket és az emlő diszkomfortokat, enyhítésére használják, illetve a PMS okozt akne kezelésében is igen eredményes ez a növény.

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

-0% Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hatásai: serkenti a női szervezetet a több progeszteron termelésére. Gyógyászati alkalmazása: menstruációs panaszok enyhítése, menstruációs ciklus szabályozása.

Ár: 3690 Ft
3690 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

-15% Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A Vitex Barátcserje kapszula jótékony hatással lehet a menstruációs ciklusra.

Ár: 2950 Ft
3490 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

-0% Medicura Barátcserje extraktum 60db

Az akciós ár a készlet erejéig érvényes! A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 3690 Ft
3690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!