Gyógyhatása

A barátcserjét ma már a női bajok doktoraként ismerjük, noha a középkorban még főként libidócsökkentésre használták (például kolostorokban), a növény angol elnevezése is erre utal. Milyen problémák esetén segíthet a fogyasztása? A női hormonok egyensúlyának hiánya számos kellemetlen tünet okozója lehet: ilyen a PMS szindróma, ami egy hangulat -és étvágyingadozással, mellfeszüléssel, alhasi fájdalommal járó tünetcsoport. 

Barátcserje - a női bajok doktora

A menopauza ugyancsak megkeserítheti a hölgyek életét: hőhullámok, fáradékonyság, alvászavar... ezekért a komoly diszkomfortérzetet okozó tünetekért is a hormonszint ingadozása tehető felelőssé. Jó hír, hogy a barátcserje mindkét esetben bizonyítottan enyhíti a kellemetlen panaszokat, mégpedig azáltal, hogy segít megteremteni az egyensúlyt a hormontermelésben. Az adagolás tekintetében érdemes konzultálni a háziorvosunkkal, ugyanis mellékhatásként enyhe emésztőszervi panaszok előfordulhatnak nagyobb dózis esetén. Fogamzásgátló tablettával együtt nem ajánlott az alkalmazása. Hormonterápia és mentális betegségek gyógyszeres kezelése esetén sem szedhető. 

Barátcserje termékek ITT

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hozzájárul a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat, és szabályozza a ciklust.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

-14% Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 2995 Ft
3490 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

-10% Medicura Barátcserje extraktum 60db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszteron szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 3595 Ft
3995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!