A barátcserje és a terhesség

A barátcserje, más néven a Vitex agnus castus egy olyan gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak a nemi homonok okozta egyensúlytalanságok kezelésére. A barátcserje igen hasznos lehet azok számára, akik szabálytalan menstruációs ciklustól, PCOS-tól (policisztás ovárium szindróma) szenvednek. A barátcserje szabályozza a menstruációs ciklust, így növeli a nők körében a teherbe esés lehetőségét. Persze a barátcserje nem okoz termékenységet minden nő esetében, de a vizsgálatok azt mutatják, hogy szabályozza azokat a hormonokat is (pl. prolaktin és progeszteron), amelyeknek fontos szerepük lehet a teherbeesésben. Mindig forduljunk orvoshoz, mielőtt a barátcserjés kezeléseket megkezdenénk.

Barátcserje - elősegíti a termékenységet

Elsőként fontos konzultálni egy természetgyógyásszal, aki fel tudja mérni az egészségi állapotunkat és fényt tud deríteni a termékenységi problémák okaira. A barátcserjéről úgy gondolják, hogy egy nagyon biztonságos gyógynövény, azonban még így is képes kölcsönhatásba lépni bizonyos vényköteles gyógyszerekkel. Ha olyan betegséggel küzdünk, amely esetében felírt vényköteles gyógyszert kell szednünk, akkor a legjobb, ha beszélünk az orvosunkkal, mielőtt el kezdenénk szedni a barátcserjét.

Fontos figyelni arra is, hogy mindig szabványosított barátcserje kivonatokat vagy kapszulákat szedjünk, mert ezek biztosítják, hogy a szervezetbe minden alkalommal ugyanakkorra mennyiségű hatóanag kerülhessen. A barátcserjét kapszula, folyadék, tinktúra vagy tabletta formájában szerezhetjük be a bioboltokban és a gyógynövényes áruházakban.

A legjobb, ha naponta 175 mg barátcserje ivonatot fogyasztunk el kapszula formájában vagy 60 cseppet tinktúraként. Naponta egyszer kell csak fogyasztani, lehetőleg reggel. Étkezéskor és éhgyomorra elfogyasztva egyaránt hatékony. A barátcserje hatékonyságát három-hat hónappal a szedés után fejti ki, tehát több időt vesz igénybe, amíg képes szabályozni a ciklust, illetve elősegíteni a teherbeesést, ezért fontos, hogy türelmesek legyünk.

Barátcserje termékek ITT

Barátcserje porkapszula60db (Zafír)

Barátcserje porkapszula 60db (Zafír)

Hozzájárul a női szervezet normál élettani működésének fenntartásához, enyhíti a menstruációs panaszokat, és szabályozza a ciklust.

Ár: 3690 Ft
Megnézem

Vitex Barátcserje 400 mgkapszula 60 db

Vitex Barátcserje 400 mg kapszula 60 db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszterin szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.  Rendszertelen menstruációnál, a normális menstruációs ciklus visszaállításának elősegítésére és termékenységi problémáknál alkalmazták a gyógynövényt.

Ár: 3490 Ft
Megnézem

Medicura Barátcserjeextraktum 60db

Medicura Barátcserje extraktum 60db

A barátcserje kedvező hatással lehet az optimális progeszteron szint elérésére a menstruációs zavarral küzdő nők jelentős részénél.

Ár: 3995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!